Compromís per Xixona vol mostrar la seua estupefacció davant de la publicitat relativa a l’Escola d’Estiu, íntegrament en castellà tot i ser organitzada, entre altres, per les AMPA de les escoles públiques i l’Ajuntament de la localitat. Este fet se suma a unes altres campanyes, com la del mes de les tapes amb torró, també publicitades exclusivament en castellà a pesar de tractar-se d’activitats fortament imbricades amb les dinàmiques d’un poble tan eminentment valencianoparlant com Xixona.

Així mateix, Compromís per Xixona vol subratllar que per a nosaltres l’educació, com també la llengua en què han de ser educats els nostres fills, és un àmbit especialment sensible i, per això, volem preguntar si el valencià estarà present com a llengua vehicular en l’Escola d’Estiu, com a mínim en igualtat de condicions que el castellà, o si, per contra, se li assignarà un paper subsidiari o directament inexistent, com en la publicitat.

Finalment, des de Compromís per Xixona volem expressar la nostra decepció davant de la nul·la sensibilitat lingüística que tots el grups polítics municipals han mostrat en este tema. Per això, demanem formalment a l’Ajuntament que evite que es produïsca novament esta lamentable mancança i, per tant, que incloga el valencià en tota la publicitat institucional i en totes les activitats de caràcter educatiu que organitze o en què col·labore (sense que això haja d’anar necessàriament en detriment d’altres llengües).