Després del gran èxit de públic que ha registrat enguany la Fira de Nadal, Compromís per Xixona vol felicitar l’Ajuntament, com també, molt especialment, tot el poble de Xixona i, per descomptat, els comerciants que hi han participat, pel magnífic ambient que ha generat este esdeveniment, per l’impuls econòmic que ha significat per al nostre sector productiu i per la promoció que representa per al nostre poble.

Tot i això, i a fi d’ajudar a millorar en la mesura de les nostres possibilitats l’organització de les pròximes edicions, des de Compromís ens agradaria subratllar que fóra desitjable que, en l’accés a Xixona des de Tibi, s’habilitaren zones d’aparcament per a evitar els col·lapses de trànsit que s’han produït enguany en el Raval i el carrer Nou, entre altres, i per a facilitar l’estacionament a les persones que visiten la Fira.

Així, suggerim que s’utilitzen com a zones d’aparcament alternatiu les següents:

  • Els accessos a les fàbriques (que durant els dies de la Fira estan tancades) situades entre la rotonda d’entrada al poble i el carrer Castalla.
  • Les places d’aparcament del Castell.
  • El terreny esplanat de l’àrea recreativa dels Bassonets.

Per a un ús eficient d’estes places d’aparcament, que calculem en no menys d’unes setanta, entenem que seria necessària la col·laboració de la policia local, almenys en les hores punta.

Amb estes senzilles mesures, els visitants deixarien els cotxes a penes a deu minuts de la Fira, s’estalviarien embotellaments i complicacions circulatòries i, a més, podríem conduir-los per una ruta turística que els duguera pel Castell, per l’església vella i per tot el nucli històric de Xixona.