Compromís per Xixona s’oposa frontalment a la decisió del govern valencià d’eliminar fins a 190 línies educatives i 3 escoles en tot el País Valencià. Esta gravíssima decisió ens afecta directament, perquè en el cas particular de Xixona, ens eliminarien dos línies en els col·legis Eloi Coloma i Cristòfol Colom, de manera que ens abocarien a unes aules massificades i a la conseqüent minva de la qualitat educativa.

Esta decisió del govern valencià sostingut pels diputats del PP (molts d’ells imputats en processos judicials de corrupció) demostra dos coses: en primer lloc, el nul interés per procurar una educació de qualitat per als nostres xiquets; i en segon lloc, el grau d’hipocresia majúscula del president, Alberto Fabra, que va ser capaç de vincular l’esperpèntic tancament de RTVV amb el manteniment dels serveis bàsics, fins al punt que va afirmar en compareixença pública que sense Canal 9 podria construir 57 escoles i 60 hospitals. Però, com veem, en lloc de construir, Fabra destrueix. Este és el valor real de la paraula del nostre president.

Per tant, davant d’este nou atemptat contra el sistema educatiu valencià, Compromís per Xixona s’adhereix a les reivindicacions expressades per les AMPA, els equips directius d’estes escoles i el consistori xixonenc i, a més, anuncia que, a través del grup parlamentari de Compromís en les Corts Valencianes, defensarà el manteniment de les dos línies educatives que es volen suprimir al nostre poble. Perquè entenem que només una educació pública, de qualitat i en valencià ens permetrà créixer com a societat.