Davant de les notícies que circulen de manera ambigua des de fa setmanes al voltant de la planta de reciclatge ubicada al nostre terme, des de Compromís per Xixona volem fer la declaració següent:

1. Ens oposem rotundament a qualsevol intent de privatització de la planta de reciclatge. No entenem per què la Generalitat Valenciana es planteja passar a mans privades una empresa que dóna beneficis econòmics, si no és per a afavorir la foscor en la gestió dels residus i en el balanç dels comptes.

2. Ens oposem igualment, amb més rotunditat si cap, a la instal·lació d’una incineradora al poble. La incineració és un sistema de tractament de fem molt contestat des del punt de vista ecològic i que, a hores d’ara, no representa una solució prioritària a l’hora de gestionar els residus sòlids urbans. D’altra banda, una incineradora exigeix uns altíssims costos d’explotació i provoca efectes nocius sobre el medi i, evidentment, també sobre la salut de les persones. Per si això fóra poc, Xixona, com a bressol del torró, patiria una greu degradació d’imatge en associar el nostre producte típic amb els fums tòxics derivats de la cremació del fem.

3. Convoquem totes les forces polítiques de Xixona a treballar conjuntament per a evitar que este atemptat contra el nostre poble acabe consumant-se.

4. Anunciem que des del grup parlamentari de Compromís a les Corts Valencianes presentarem una moció per a preguntar quins beneficis obtenim els xixonencs i, en general, tot el poble valencià amb la privatització de la planta; i, molt especialment, per a aturar el projecte de la incineradora.