El passat diumenge, 11 de maig, els col·lectius locals Aixama i Xixona Neta van convocar una romeria per mostrar el rebuig de la població xixonenca davant dels rumors que apunten a una possible instal·lació d’una incineradora en el nostre terme. Diversos membres de Compromís per Xixona van participar, a títol individual, en esta marxa cívica.

Des del nostre partit, volem adherir-nos novament, de manera oficial, a totes les actuacions que vagen destinades a evitar esta aberració. Una incineradora tindrà unes conseqüències nefastes sobre el nostre medi ambient i sobre el nom de Xixona com a marca relacionada amb els productes alimentaris. Però eixes conseqüències seran fins i tot anecdòtiques en comparació amb les que tindrà sobre la nostra salut i la dels nostres fills.

En este sentit, Compromís vol recordar que el passat 11 d’abril vam emetre una declaració oficial per oposar-nos a esta barbaritat. I que el 14 d’abril vam dur les reivindicacions de tot el poble de Xixona a les Corts Valencianes. Ens unim, així, a les paraules fetes públiques pel regidor d’Esquerra, Joan de Déu Martines, i esperem que, amb l’esforç de tots, puguem impedir que es culmine este atemptat perpetrat pel PP o que, almenys, s’alentisca tant com siga possible. I que, el 2015, amb l’anhelat canvi de govern en la Generalitat Valenciana, puguem soterrar per sempre projectes tan esgarrifosos com este.

romeria2
.

romeria3
A l’esquerra, una imatge de la romeria que va arrancar al polígon d’El Lobo. Damunt, una instantània de la concentració a Pedra Negra. Dalt de la pàgina, Sant Diògenes, el sant del fem, emblema de la lluita del poble contra esta barbaritat.