Compromís per Xixona vol exigir a la Generalitat i a la consellera de Cultura i portaveu, María José Català, que rectifiquen urgentment la decisió de suprimir una de les dos línies educatives del CP Cristòfol Colom de Xixona.

L’allau de matriculats que s’ha produït (trenta-tres xiquets i xiquetes) és indicativa de l’absoluta falta de rigor i de previsió amb què Conselleria ha dissenyat l’arranjament escolar d’enguany, que evidentment té com a objectiu reduir la inversió pública en educació i atacar l’ensenyament en valencià, abans que no procurar una formació digna als nostres fills.

Per això, Compromís per Xixona, a través del grup parlamentari de Compromís en les Corts Valencianes, defendrà que es revertisca la supressió d’esta línia amb efectes immediats (per al curs entrant) i que impere la lògica des del punt de vista pedagògic: és impossible proporcionar una educació solvent a un grup tan nombrós en una edat tan primerenca.

Finalment, volem afegir que ens sembla lamentable haver d’estar encara fent estes reivindicacions. El fracàs del PP en el govern valencià en tots els àmbits (econòmic, sanitari, educatiu, social, etc.) és d’unes dimensions èpiques.