Compromís per Xixona denuncia que, des de fa mesos, circula una gran quantitat de motocicletes de gran cilindrada per l’alt de Tibi i, molt especialment, pel port de la Carrasqueta, a velocitats completament exorbitades (quan, en estes carreteres, en pocs trams el límit supera els 80 km/h), a més de fer “tombades” en les revoltes i avançaments molt perillosos, sovint en línia contínua.
Segons Joan Arques, secretari local de Compromís, “els conductors d’estos vehicles actuen com si estigueren en un circuit de velocitat; pareix que no són conscients del perill que representen per a les altres persones que transiten per eixes vies”. La coalició valencianista també assenyala que el risc que comporten estes motocicletes es veu incrementat perquè en estes carreteres de muntanya és molt habitual que circulen un muntó de ciclistes, precisament en els mateixos moments que les motocicletes (sobretot períodes vacacionals i caps de setmana). A més, també alerten sobre el perill d’incendi derivat d’una hipotètica eixida de via, tenint en compte com de seques estan les serres després d’un any escassíssim de pluges.
Per tot això, Compromís per Xixona vol demanar a les autoritats competents que sol•liciten a la Direcció General de Trànsit que instal•len radars en la Carrasqueta a fi de controlar la velocitat d’estos vehicles i minimitzar el risc d’accidents. “L’objectiu no hauria de ser recaptar grans quantitats de diners en sancions -argumenta Arques-, sinó evitar que hàgem de lamentar cap desgràcia, ara que encara estem a temps.”