Segons hem pogut saber en Compromís per Xixona, pareix ser que està perpetrant-se un altre arboricidi com el de la replaceta del carrer Nou o el del barri dels Ganduls. Ara li ha tocat a les “casetes noves” o barri de Sant Sebastià.

Amb l’excusa d’una millora en l’accés al barri, a “algú” se li ha ocorregut carregar-se els tres arbres de gran tamany que hi han entre els carrers Jaume de Scals i Maria Dolors Miquel. El pretext és fer una zona “de recreo” en el lloc on, a part dels arbres, hi ha dos llocs d’aparcament. El barri ja compta amb una zona d’esbarjo per als xiquets a la meitat del carrer Jaume de Scals i uns jardinets al final del carrer Maria Dolors Miquel, per la qual cosa es pot considerar que el barri està suficientment dotat d’aquest tipus d’instal·lacions.

No sabem qui és l’inspirador “intel·lectual” d’aquests arboricidis, però sembla que a poc a poc s’està implantant eixa política destructiva, basada en la substitució d’arbres per jardineres. En el nostre programa, Compromís per Xixona proposava instal·lar jardineres on no hi pogueren haver arbres, és a dir, el contrari justament del que el PSOE xixonenc està fent.

Això sí, sorprenentment, i a diferència d’altres actuacions similars, com al carrer Nou o al barri dels Ganduls, l’Ajuntament de Xixona ha decidit en esta ocasió preguntar als veïns a través d’una enquesta. Però, com podem vore en la imatge de baix, ho fa a través d’una pregunta capciosa i manipuladora, en què els demana que trien entre “mantindre dos llocs d’aparcament” o “realitzar una zona recreativa amb pèrgoles i bancs”. La primera opció no és només mantindre dos llocs d’aparcament. També inclou mantindre vius tres arbres, l’ombra i la frescoreta que aporten, i els pardalets que hi puguen niuar. Però ja sabem que tot això, al PSOE de Xixona, no li importa ni un borrall.

enq1
Notem la manipulació de l’escrit explicatiu enviat als veïns i la pregunta. En la primera opció, obliden els arbres.

Notem la manipulació de la pregunta. En la primera opció, obliden els arbres. En la segona, no se'ls escapa cap detall.
En la segona, no se’ls escapa cap detall: zona de “recreo”, pèrgoles, bancs… Com si no pogueren posar-ne si deixen els arbres!