Ja fa aproximadament deu anys o més que l’Ajuntament de Xixona va comprar les cases d’Aracil i de Rovira (situades en la confluencia entre el carrer del Vall i el carreró de Marina), perquè aleshores es va considerar que eren uns edificis emblemàtics de l’arquitectura xixonenca.

No obstant això, havent passat tot eixe temps, encara no sabem quin és l’ús que l’Ajuntament té reservat per a eixes dos cases. Com tot en esta vida, van deteriorant-se i temem que el temps que ha passat sense que s’haja fet cap intervenció farà encara més difícil rehabilitar-les.

Per tot això, Compromís per Xixona vol fer dos preguntes a l’Ajuntament:

1. Hi ha plantejat algún projecte per a rehabilitar-les? Per a Compromís, estos dos edificis podrien dedicar-se a usos socials i administratius.

2. Aprofitant les obres de reparació que s’han fet en la teulada de la casa d’Aracil, ¿no s’han plantejat instal·lar-hi uns panells solars i unes plaques fotovoltaiques per a abastir-les amb energia verda? Amb esta mesura, entenem que Xixona evidenciaria el seu compromís amb les energies renovables i amb la lluita contra el calfament global.

casa_rovira
Casa dels Rovira. En la imatge de dalt, la casa d’Aracil.