Fa anys, els xiquets es barallaven per agafar lloc en la Biblioteca del Cuarnero. Era un lloc d’estudi privilegiat, molt càlid, en què l’ambient i el comboi de tots els nanos era el principal aliat per a aprendre i fer-ho d’una manera tranquil·la, quasi natural.

Hui dia, en canvi, esta biblioteca està quasi buida. Hi ha més gent fora, passant fred, fumant i fent cavallets amb les bicicletes, que no dins. A més, l’aspecte extern de l’edifici és lamentable. La veritat és que convida ben poc a entrar a l’interior vore totes eixes solsides i eixes fastigoses pintades en la fatxada.

Per què no actua ja l’Ajuntament per a revitalitzar un espai tan emblemàtic i que tan bon record porta als xixonencs que ja no estan en edat escolar? Només caldria il·luminar bé els accessos, restaurar i repintar la fatxada, i motivar els estudiants a acudir a la biblioteca. És a dir, posar en valor allò que tenim de manera que ens servira de profit a tots. Tan difícil és? Tan difícil és apostar per l’educació dels menuts? Que no veuen que en això està la clau per a aconseguir una societat millor?

Cuarnero1