Des de fa setmanes, l’Ajuntament de Xixona té una dèria tremenda per fer obres. Al mes de novembre, n’han fet al barri dels Ganduls, al carrer de Castalla en tres punts diferents, al barri de Sant Sebastià en altres dos punts, al Raval i al carrer Nou. A hores d’ara, la vorera del carrer Castalla està alçada des d’un poc més amunt de l’asil fins a l’entrada al barri de Sant Sebastià. I just enfront, han reservat un bon grapat de places d’aparcament per a deixar material de construcció.

PerOnCreue4
La caseta de la llum a la dreta de la imatge i la maquinària i el material de construcció a l’esquerra i al centre

La conseqüència de tot això és la que podem vore en les fotos: en passar la intersecció entre el carrer Castalla i el Raval, no hi ha cap pas habilitat per a continuar caminant pel carrer Castalla o accedir al carrer Ibi o al carrer Nou i la resta de carrerons de la part vella. Eixe problema és menor per a una persona adulta, però no ho és per als xiquets, ni menys encara per a persones majors, cotxets de bebés o cadires de rodes. En estos últims casos, el perill és evident, perquè, des de la intersecció dels carrers Castalla i Raval, o bé s’ha de creuar fent carreres i sense visibilitat dels dos costats; o bé han d’aventurar-se pel costat de la maquinària i el material de construcció, sense possibilitat de refugiar-se si baixa algun vehicle a una velocitat excessiva.

La caseta de la llum vista des d'enfront. Per a travessar des d'allí, la visibilitat cap a la dreta, cap als que pugen, és escassíssima.
La caseta de la llum vista des d’enfront. Per a travessar des d’allí, la visibilitat cap a la dreta, cap als que pugen, és escassíssima.

Davant de tot açò, Compromís per Xixona vol anunciar que durà en el programa electoral una proposta per a arreglar este punt del poble, que consistirà en les reformes següents:

1. L’asfalt sobre el qual estan situats ara els contenidors (i que es pot vore en la fotografia de capçalera) es convertirà en una vorera que s’igualarà amb la que rodeja la caseta de la llum.

2. Atesa la llargària de les primeres places d’aparcament consecutives a la caseta de la llum, es delimitarà davant d’eixes places una zona de pas per a vianants, pintada d’un altre color i clarament senyalitzada.

La nostra proposta és mantindre els llocs d'aparcament, però habilitar també una zona per a vianants per davant dels aparcaments.
La nostra proposta manté els llocs d’aparcament, però habilita també una zona per a vianants per davant dels aparcaments, a l’esquerra de la imatge, on ara hi ha el material de construcció.

3. Esta zona de pas abastarà fins al cinqué lloc d’apartament, a partir del qual es farà un pas zebra elevat, que permetrà travessar a l’altra banda del carrer Castalla i farà minorar la velocitat als vehicles.

4. Igualment, en la boca del carrer Nou, on hi ha la parada de l’autobús, també s’elevarà el pas zebra, per a forçar els vehicles a moderar la velocitat amb què entren al poble.

Amb estes senzilles mesures, des de Compromís estem convençuts que augmentarem la seguretat vial en un punt en què, a hores d’ara, el trànsit dels vianants és especialment delicat.