En la zona verda que s’ha habilitat al final del pont d’Alcoi s’han plantat uns ametlers en els bancals que baixen fins al riu per tal de fer allí, segons ens han explicat, una mena de jardí autòcton amb espècies vegetals característiques del poble. I indiscutíblement l’ametler és l’arbre que té una relació més íntima amb l’economia i la vida del poble per bé que cada volta n’hi ha menys i se’n deixen secar més per falta de rendibilitat.
Però el que encara no ens ha explicat ningú és per què s’han abocat al llit del riu estes figueres seques (arbres emblemàtics també d’aquesta zona) de gran tamany que fins no fa massa temps creixien vigoroses en eixos mateixos bancals. Si hi haguera una riuada (no seria la primera ni molt probablement l’última), estos arbres se’ls enduria el riu i segurament podrien provocar problemes seriosos si s’empalancaren en alguna zona inundable.
La neteja de rius i barrancs és competència de la Confederació Hidrogràfica, però això no vol dir que tinguem carta blanca per a embrutar-los com ens vinga de gust. I menys els ajuntaments. Suposem que això ho sap el regidor de Medi Ambient, però este abocament pareix contradir-ho. ¿Li ho haurem de recordar al senyor Torregrosa?