Les obres al barri dels Ganduls han comportat la sorpresa de vore que s’ha instal•lat un rocòdrom com a gran novetat.
Este rocòdrom és d’accés lliure, ja que no hi ha cap mecanisme de control ni cap persona destinada a vetlar pel funcionament racional de la instal•lació. Només un cartell en què s’aconsella usar elements de protecció (inclosos matalassos per a possibles bacs!) i disposar de llicència federativa.
IMG_20150109_124350És evident que resulta necessari recordar a l’Ajuntament que les activitats pròpies d’un rocòdrom impliquen uns riscos (a pesar que els coneixen, com demostra el cartell) i, per tant, exigeixen als practicants d’esta modalitat d’escalada molt de trellat per a seguir unes mesures de seguretat (arnesos, cordes…) que minimitzen els efectes d’una caiguda. I que només amb un cartell no és suficient ni s’evita que els xiquets puguen fer-ne un mal ús.
Per tot això, Compromís vol preguntar a l’Ajuntament si són conscients dels perills que poden emanar d’esta instal•lació; si tenen pensat implementar algun mecanisme de control d’accés; i de qui seria la responsabilitat civil en el cas que s’hi produïra algun accident.