A Ontinyent, l’Ajuntament, dirigit per Compromís i el PSOE, ha llançat un taller ocupacional anomenat “Ontinyent, turisme i sostenibilitat”, subvencionat per la Generalitat Valenciana. Gràcies a eixe taller, un total de 36 persones es beneficiaran d’un contracte de sis mesos que els permetrà formar-se en diverses àrees (promoció turística, fusteria, jardineria…) i durant el qual ajudaran a millorar els espais públics ontinyentins.

Compromís per Xixona vol preguntar públicament si l’Ajuntament del nostre poble s’ha acollit o té pensat acollir-se a estes subvencions de la GV per a organitzar algun taller ocupacional semblant. A més, volem demanar a l’equip de govern per què no s’han plantejat desenvolupar iniciatives similars a esta per a subministrar personal a les obres públiques que han posat en marxa en els últims mesos: les que s’han acabat recentment a les casetes velles, el camí de Sant Antoni i l’Ereta; les que estan fent-se a hores d’ara al barri de Sant Sebastià; i les que acaben de començar al barri de Segorb.

Obres al barri de Sant Sebastià. En l'altra imatge, les que han començat al barri de Segorb.
Obres al barri de Sant Sebastià. En l’altra imatge, les que han començat al barri de Segorb.

Totes estes obres, si s’hagueren programat escalonadament al llarg de la legislatura i no totes al final per pur electoralisme, podrien haver servit per a donar faena i formació a persones del nostre poble que es troben sense treball. Per a Compromís, és lamentable que no s’aprofiten els diners públics destinats a obres per a incentivar el mercat laboral municipal i que l’Ajuntament haja perdut la possibilitat de proporcionar a moltes persones desocupades de Xixona una oportunitat per a millorar les seues condicions de vida.