Segons ha informat la premsa, un milió dos-cents mil euros han costat les obres del barri dels Ganduls. Unes obres en què ha primat el punt de vista estètic molt per damunt del funcional. Com a resum d’esta actuació, podem dir que ara el barri presenta un paviment de llambordes que diferencia zona de trànsit i aparcaments (com es veu en les fotografies), una gran amplària de via, un parc renovat (que a alguns agrada i a altres no tant), un rocòdrom… i, sobretot, un muntó de places d’aparcament menys, conseqüència de canviar el sistema en bateria pel sistema en cordó.

Açò últim és el que provoca reaccions enginyoses (però que dificulten la convivència) com la de la foto: veïns reservant-se una plaça amb cadires en ple mes de febrer. Gojant de la frescoreta.

Per a Compromís, la pèrdua de places d’aparcament al barri dels Ganduls és una decisió sense sentit. Un carrer que és un cul-de-sac no necessita eixe ample de via, sinó un bon nombre d’aparcaments que facilite la vida als veïns i force els conductors a circular més lentament.

Per a José Enrique Garrigós Asensi, responsable de Benestar Social de Compromís per Xixona, “esta reforma no ha tingut en compte les necessitats reals del veïnat, perquè ha provocat un greu problema amb els aparcaments que abans no existia i que serà difícil de resoldre en el futur. Si un altre equip de govern decideix que s’aparque de nou en bateria, què fem de l’entramat de llambordes? No entenem com es poden gastar tants diners i que el resultat siga complicar l’existència a les persones”.

En este sentit, Compromís vol anunciar que, a partir de maig, estudiarà si la falta de places per a aparcar s’ha convertit en un problema generalitzat en este barri i, si cal, consultarà al veïnat quin sistema d’aparcament s’estimen més, si en cordó (com ara) o en bateria (com abans de la reforma).

Ganduls_aparcar1