Compromís per Xixona vol recomanar al veïnat de la part alta del poble que revisen els filtres de les seues aixetes si han notat un descens important i sobtat en el cabal d’aigua potable durant les últimes setmanes.

Fa aproximadament un mes, el depòsit que es troba al capdamunt de la pujada de la Mandola i que subministra aigua a alguns dels carrers de la part alta de Xixona va patir una fuita important, de manera que va perdre bona part de l’aigua que contenia.

Pocs dies després, alguns veïns van notar un descens molt acusat en el cabal d’aigua de les aixetes de casa. Segons ens han explicat, d’entrada no van relacionar els dos fets, fins que, casualment, en desmuntar els filtres d’algunes aixetes, es van trobar acumulacions de pedres i restes molt recents, perquè estaven soltes i no pastoses com sol passar quan els filtres no es revisen durant molt de temps.

Pareix ben probable, per tant, pensar que, en haver perdut tanta aigua, el solatge del depòsit ha entrat en les instal·lacions domèstiques i està obstruint el pas normal de l’aigua. Davant d’això, Compromís vol informar el veïnat d’esta circumstància, per si els és d’utilitat.

Així mateix, volem demanar de nou a l’Ajuntament que millore la seua política comunicativa, perquè poc costava emetre un ban per a informar els veïns de l’avaria del depòsit i de les possibles conseqüències que podia haver comportat.

solatge2