El passat dilluns, el diari Información va publicar que la Direcció General de Trànsit adaptarà els radars per a poder captar infraccions d’autobusos, furgonetes i camions. I que també regularà els marges d’error que fan saltar el radar, de manera que en velocitats inferiors a 100 km/h hi haurà un marge de 7 km/h, i en velocitats superiors un marge del 7% de la velocitat permesa.

Davant de tot això, Compromís per Xixona vol preguntar a la DGT si té pensat prendre alguna mesura amb les motocicletes que, especialment els caps de setmana, infesten les nostres carreteres de muntanya. Estos vehicles no se salten els límits en un 7%, sinó que fan molt sovint autèntiques aberracions: cavallets, tombades en les revoltes, velocitats de més de 150 km/h, avançaments en línia contínua…

De fet, en els últims mesos, s’han produït diversos accidents greus protagonitzats per motociclistes, en alguns casos amb resultats mortals. A què s’espera per a prendre alguna mesura específica? A un accident en què una motocicleta s’encaste en un cotxe familiar i se’n facen ressò totes les televisions? No és millor prendre mesures ja? Al setembre passat, Compromís ja va advertir d’este perill i, des d’aleshores, almenys hi ha hagut dos víctimes mortals i un grapat més d’accidents.

Les motocicletes sembren el terror els caps de setmana en les nostres carreteres de muntanya. Compromís per Xixona ho va denunciar en les Corts Valencianes i va presentar una moció a l’Ajuntament secundada per diversos grups municipals. Però els motociclistes continuen tenint impunitat, tot i que això no els salva dels accidents. Mentrestant, les mesures restrictives de la DGT tenen com a objectiu els altres conductors. De veres són incapaços de vore el perill que representen centenars de motocicletes conduïdes com si estigueren en un circuit?