Xixona té una importantíssima indústria que du el nom del nostre poble per tot el món, celebra unes festes amb molta anomenada i realitza diverses activitats esportives, culinàries o comercials que omplin el calendari durant tot l’any. Xixona també ha d’afrontar qüestions polèmiques, com la planta de reciclatge, la proliferació de motocicletes o moltes altres que cal anar contant a mesura que passen.

Però, no obstant això, resulta que Xixona és un poble sense mitjans de comunicació propis, si exceptuem el periòdic El Nostre, que no és més que una amabilíssima recopilació mensual d’actes i de fotos, sense espai per a l’opinió, l’anàlisi o la crítica.

Segons explica Irene Sirvent, responsable de comunicació de Compromís per Xixona, “som un poble important, que genera moltes notícies i que, a més, té una característica especial: la diàspora que protagonitzen cada mes de març moltes famílies xixonenques escampant-se per onsevol per a anar a gelar. Per això necessitem que ens conten què ocorre al nostre entorn i que les notícies arriben a tots els qui passen part de l’any fora”.

Per estes raons, Compromís per Xixona portarà en el programa electoral diverses mesures per a activar un espai comunicatiu propi al nostre poble, de les quals volem destacar-ne tres:

  • Impulsarem la creació d’un portal de notícies en Internet, que siga un punt de trobada per a tots els xixonencs, estiguen on estiguen, i on càpia l’opinió, la crítica i l’anàlisi periodística.
  • Reobrirem la ràdio municipal i l’omplirem de producció pròpia: entrevistes, enquestes ciutadanes, debats…
  • Estudiarem les possibilitats tècniques i econòmiques d’impulsar una televisió local, que també es nodrirà de producció pròpia.

En tots els casos, l’Ajuntament farà una convocatòria pública per a empreses del poble, que rebrien una subvenció anual descendent, compatible amb ingressos privats per publicitat. L’Ajuntament garantirà reglamentàriament la plena autonomia dels mitjans.