Per a Compromís, aconseguir que Xixona siga un poble molt més net, còmode i habitable és un objectiu fonamental. Per això, en el programa electoral de la formació valencianista tenen una presència molt destacada les propostes encaminades a una millora substancial de la salut pública, que acabe redundant en el benestar de tota la ciutadania.

Per a Alícia Candela, responsable de Salut Pública de Compromís, “pensar en les necessitats reals de la gent és una obligació per a qualsevol persona que vulga aportar part del seu temps des de la política. Hi ha temes que són difícils de resoldre, però n’hi ha molts altres que es resolen ben fàcilment. Només cal tindre la voluntat de fer-ho.”

Així, entre les propostes encaminades a millorar la seguretat de Xixona, Candela destaca una idea bàsica, que Compromís ha plantejat des de fa mesos: “Volem més presència policial a diari, però volem sobretot que s’extremen els controls els caps de setmana, quan les motocicletes travessen el poble amb grans sorolls i sovint a gran velocitat.” En este sentit, des de Compromís insisteixen que plantejaran este problema on calga, per a evitar que s’haja de lamentar cap accident que faça aparéixer el nom de Xixona per totes les televisions, ja que els motoristes, quan circulen per les carreteres de muntanya, actuen com si estigueren en un circuit, a velocitats desorbitades, tombant en les revoltes o avançant-se entre ells.

Pel que fa a la neteja i habitabilitat del poble, Alícia Candela destaca un parell de propostes que en Compromís consideren molt necessàries: “Volem estudiar les possibilitats d’instal·lar contenidors d’obra, més còmodes i accessibles per a la gent. La veritat és que no és una imatge gens higiènica caminar per exemple pel carrer Alacant i trobar-te tota la brutea que rodeja els contenidors actuals.”

D’altra banda, segons Candela, “també cal aplicar l’ordenança municipal sobre animals de companyia estrictament. No és admissible que hi haja gent que duga gossos perillosos sense boç o sense corretja i que no passe res. Quan un animal perillós n’ataca un altre de més menut o inclús algun xiquet, sol ser per deixadesa dels amos. Són situacions que, per sort, només passen de tant en tant, però que no haurien de passar mai de la vida.”