En la ronda de presentació del seu programa electoral, Compromís per Xixona ha exposat hui les principals mesures encaminades a millorar el benestar social de tots els xixonencs. Per als valencianistes, es tracta d’una àrea molt sensible, que moltes opcions polítiques sovint passen de puntelletes.

En este àmbit, Compromís presenta una proposta que consideren fonamental. Segons ha explicat José Enrique Garrigós, secretari de Benestar Social de Compromís per Xixona, “si tenim responsabilitat de govern, la primera cosa que farem és un pla de xoc contra la pobresa, que a més d’ajudar a la subsistència dels més necessitats, també els proporcione formació i possibilitats laborals”.

D’altra banda, en Compromís també estan molt sensibilitzats amb les persones amb mobilitat reduïda. En paraules de Garrigós, “no és admissible que a Xixona, amb les costeres que hi ha, encara no s’hagen arreglat les barreres arquitectòniques puntuals que dificulten el pas a cadires de rodes, carros de la compra o cotxets de bebé, quan això seria ben fàcil d’arreglar.” També apunten que estudiaran connectar tot el nucli antic amb rampes, i inclús instal·lar-ne una de mecànica a les escales del mercat, per a facilitar la mobilitat per estos carrers i fer-los més atractius per als veïns de Xixona i per als turistes.

A més, Garrigós també ha assenyalat que, entre altres mesures, volen impulsar el Club del Pensionista amb noves propostes i cursos de tot tipus; organitzar un cicle d’activitats en què les persones majors puguen transmetre els seus coneixements a les noves generacions; o subvencionar les associacions del poble en funció dels objectius de caràcter social que es plantegen.