Compromís per Xixona, a través de la representant de Joves amb Compromís, Paloma Picó, ha presentat les deu propostes bàsiques que duen en el programa electoral pensant en els joves del nostre poble. Segons Picó, “no es tracta només de les idees específiques que tenim en l’apartat de joventut, sinó també d’algunes altres que hem emmarcat en altres àrees, però que incideixen directament en la gent jove”.

Com a premissa bàsica, Paloma Picó destaca que “tot i que als joves se’ns ha demanat en ocasions l’opinió, mai s’han vist uns resultats tangibles reflectits en activitats, llocs de reunió, etc. En eixe aspecte, Compromís escoltaria, però també recolzaria els projectes proposats. Perquè no hem d’oblidar que les idees joves són un impuls per a la societat. Ací vos en presentem deu, que no són les úniques, però sí de les més significatives.”

1. Crearem una borsa de cases de lloguer per a joves al nucli antic de Xixona.

2. Posarem de nou en funcionament l’alberg de la Sarga i facilitarem que se’n beneficien els joves del poble.*

3. Farem contractes de pràctiques a joves xixonencs perquè facen de monitors tant en l’escola d’estiu com en les activitats esportives de les escoles.

4. Concedirem subvencions al transport a joves estudiants universitaris en funció de la renda familiar.

5. Impulsarem que s’implanten al poble els mòduls professionals adequats perquè els joves que opten per esta via reben la formació idònia per a trobar faena a Xixona.

6. Organitzarem un concurs biennal de música jove en valencià.

7. Crearem uns jocs esportius juvenils, en què els joves xixonencs puguen practicar cada setmana diversos esports d’equip o individuals.

8. Convertirem la biblioteca del Cuarnero en un punt de trobada per als joves, on organitzarem activitats que els ajudaran a interessar-se per la història de Xixona.

9. Programarem un cicle anual de pel·lícules de temàtica juvenil.

10. Crearem un programa lúdic alternatiu per a joves, amb concerts, excursions, trobades i altres activitats.

*Aclariment:  Compromís per Xixona va publicar el programa electoral amb data 26 de març de 2015. En el programa, després d’haver fet diverses visites a la Sarga i haver parlat amb alguns veïns, vam incloure la proposta de rehabilitar l’alberg. Setmanes després, en concret, el 14 d’abril, va aparéixer en els mitjans la notícia que l’Ajuntament havia atorgat al CEX la cessió de l’alberg durant 30 anys a canvi de rehabilitar-lo. Davant d’això, vam decidir que no podíem anar canviant les nostres propostes cada volta que el PSOE, per pur electoralisme, a dos mesos d’acabar la legislatura, en realitzara alguna. És per este motiu que mantenim esta proposta amb la redacció original.