Compromís per Xixona, mitjançant el responsable de l’àrea de Turisme, Pepe Amestoy, ha exposat hui algunes de les propostes que ha replegat de cara a les eleccions municipals en esta matèria i que formen part del seu programa electoral.

Segons Amestoy, “si volem aconseguir un turisme de qualitat, que siga sostenible i proporcione un retorn econòmic al poble, hem de partir d’analitzar què tenim i pot resultar atractiu a Xixona. I tenim història, tenim naturalesa i tenim gastronomia”. Per això, Compromís vol impulsar una marca turística pròpia de Xixona, que es resumisca en el hastag #XixonaSerresiTerró.

Amestoy ha explicat que “en eixa etiqueta es reuneixen algunes de les grans virtuts de Xixona. La idea de Compromís és impulsar-la a fi que els visitants vinguen atrets per les nostres sendes i muntanyes i que, després, es queden a dinar, sopar o pernoctar, recórreguen els nostres carrers i els nostres monuments, i compren els nostres productes típics.”

Per a aconseguir-ho, des de Compromís per Xixona assenyalen que és fonamental condicionar adequadament el nucli antic, per a convertir-lo en motor turístic de la nostra població. “El nucli antic –indica Amestoy– ha d’estar net i cuidat, ha de ser accessible i ha de tindre una gran quantitat de racons per a descansar i gojar de les vistes del nostre poble.”

A més, Amestoy també ha anunciat que “Compromís encarregarà un estudi sobre les possibilitats i el cost de rehabilitació del Castell. I que, si és assumible, proposarem tres vies per a captar el pressupost necessari: subvencions estatals, subvencions de la Generalitat i un mecanisme de crowfunding obert a turistes i veïns de Xixona.”