Compromís per Xixona ha presentat, a través de la secretària d’Educació i Cultura i número 4 de la llista, Sofia Castaños, les propostes bàsiques que han inclòs en el programa electoral en l’apartat d’Educació.

Segons Castaños, “una de les qüestions bàsiques que plantegem és impulsar una escoleta infantil semipública per a xiquets de 0 a 3 anys, que pot partir de la base de la guarderia actual i que oferisca flexibilitat horària pensant en la temporada. L’objectiu és oferir un servei que siga útil per a les famílies, molt positiu per a l’aprenentatge dels xiquets i que millore les condicions laborals dels professionals. Inclús podria generar uns quants llocs de treball més.”

Per a Compromís, l’educació de qualitat és una màxima que volen aplicar per a tots els segments de la població: “També volem potenciar l’escola d’adults, amb cursos que els permeten adquirir una formació pràctica des del punt de vista laboral”, ha explicat Castaños. Així mateix, plantegen un Pla Estratègic per a conéixer les necessitats reals de l’economia xixonenca, “de manera que puguem implantar els mòduls professionals que millor s’adapten a la demanda i que això ajude els nostres joves a trobar al poble la faena que ara busquen per l’estranger”.

Per acabar, la número 4 de Compromís per Xixona ha declarat que “Compromís lluitarà pel manteniment de la quarta línia d’infantil al poble. Però no només això. En 2014 hem registrat un nombre de naixements molt alt, 66 xiquets i xiquetes. Si es mantenen eixes xifres en els pròxims anys, serà necessària una cinquena línia per a evitar que la ràtio d’alumnes supere la quinzena i això vaja en detriment de la formació dels xiquets.” A més, Castaños ha subratllat que des de Compromís impulsaran que estes línies siguen en valencià, “perquè està comprovat que són les que millor rendiment ofereixen des del punt de vista pedagògic”.