Compromís per Xixona vol expressar la seua profunda decepció davant del resultat que ha tingut el Plenari Extraordinari de hui. En diverses reunions amb Isabel López, des de Compromís havíem transmés al PSOE de Xixona la nostra predisposició a col·laborar en el bon govern del poble, però ens havíem negat a donar suport a l’augment de sou plantejat pels socialistes i a delegar les competències del plenari en la Junta de Govern.

Per a l’opinió pública, quedarà per damunt de tot que Ciudadanos (C’s) ha sigut el partit que ha possibilitat un important augment de sou per als regidors del PSOE en els temps que corren. Però, per a Compromís, esta maniobra comporta una conseqüència encara més greu: la veu de la gent del poble queda novament atenuada en haver buidat significativament el Plenari de competències i desviar-les de nou a la Junta de Govern.

Per a un viatge tan important com és una legislatura de quatre anys, és necessari saber ben bé quins companys es trien. El PSOE ha demostrat molt poc interés per arribar a acords amb Compromís i, en canvi, ha rebut el suport precisament d’aquells amb qui es barallaven durant la campanya electoral, aquells a qui ha donat suport l’electorat de Xixona situat en la dreta ideològica. A canvi de què?