Compromís per Xixona ha presentat hui per registre una moció per a protegir els cervos del nostre terme davant de l’amenaça dels caçadors furtius. Fa pocs dies, l’Associació en Defensa dels Herbívors i contra els Incendis Forestals (ADHIF) es va posar en contacte amb Compromís per a denunciar este lamentable fet i intentar que, entre tots, aconseguim salvar de la desaparició una espècie emblemàtica de les nostres serres. El primer pas que ha fet Compromís és presentar esta moció, que, per descomptat, està oberta al debat i a incorporar les esmenes que vulguen aportar la resta de grups polítics de l’Ajuntament. [consulta ací la moció]

En la moció, Compromís sol·licita a l’Ajuntament que demane més guardes forestals que ajuden a evitar estes matances i que inste Conselleria a endurir les sancions als caçadors furtius, entre altres acords. Segons el regidor de Compromís, Joan Arques, “no volem que Xixona siga coneguda per fets tan horribles com este o com la plaga de Tomicus: els nostres boscos necessiten atencions, necessiten que els cuidem per a poder-los llegar als nostres fills. No és sostenible que un terme tan ample com el de Xixona estiga desatés i creem que l’Ajuntament ha de prendre immediatament cartes en l’assumpte.”

Igualment, la secretària de Medi Ambient de Compromís per Xixona, Alícia Climent, ha declarat que “la sensibilitat ecològica de Compromís és absoluta: ja en el programa electoral per a les passades eleccions ens comprometíem a demanar més guardes forestals per a protegir la nostra fauna i els nostre entorn. Esperem aconseguir-ho ara gràcies a esta moció i que això redunde en benefici de les espècies animals que habiten les nostres serres.”

D’altra banda, la secretària d’Educació de Compromís, Sofia Castaños, ha afirmat que “la ignorància en educació ambiental provoca coses com esta. Hem de formar les pròximes generacions per a que assumisquen com a propis els valors del respecte al territori i al nostre entorn. Perquè si eduquem en l’estima a la natura, estarem educant persones.”

Finalment, el portaveu de Compromís, Juli Martínez, en relació amb la notícia de les decapitacions dels mascles morts apareguda ahir, ha afegit que “no entenem quina mena d’orgull deu provindre de penjar el cap d’un cervo dissecat d’una paret. Què deuen pensar eixes persones cada volta que passen per davant del trofeu? Ací no estem parlant d’una cacera per a fer un dinar, sinó de matar pel gust de matar.”