A banda de la moció que hem presentat per a protegir els cervos del nostre terme de l’amenaça de la caça furtiva, Compromís per Xixona ha presentat per registre per al pròxim plenari de setembre dos precs i una pregunta més relacionats amb l’àrea de medi ambient.

La pregunta gira al voltant de les converses que estan mantenint amb la Conselleria de Medi Ambient per a combatre la plaga de Tomicus destruens, segons va indicar l’actual equip de govern al juliol. En esta ocasió, preguntem en quin punt es troben eixes converses.

Pel que fa als precs, un dels dos està molt relacionat amb eixe escarabat. En concret, demanem que l’Ajuntament analitze si poden estar afectats pel Tomicus els pins del cabeç que hi ha a l’entrada des d’Alcoi, molts dels quals estan completament secs hui dia. Així mateix, demanem que analitzen si les activitats agropecuàries que tenen lloc en eixe cabeç poden ser perjudicials per als veïns i, especialment, per als xiquets del CP Cristòfol Colom.

El segon prec fa referència a les escales dels assuts del barranc de les Salines, que pràcticament han desaparegut i això impedeix o dificulta l’accés a este paratge. Demanem, per tant, que l’Ajuntament ho comunique a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a fi que les restablisquen.

Pots consultar ací els documents: preguntaprec pinetsprec assuts