Compromís per Xixona agraeix als 912 xixonencs i xixonenques la confiança que heu depositat en la coalició És el Moment, formada per Compromís i Podem. Per a nosaltres, estos resultats demostren que l’onada de canvi que es va iniciar en les passades eleccions autonòmiques continua imparable, fins al punt que, al País Valencià, ja som la segona força, amb més d’un 25% de vot.

Eleccions20DPV

El panorama comparat amb 2011 és molt il·lusionant al conjunt del País Valencià, i també a Xixona: Compromís-Podem hem registrat un creixement extraordinari, passant d’un centenar de vots a més de 900. Per contra, el PSOE ha registrat una important pèrdua d’uns 300 vots, mentre que el PP ha patit un descens encara més notable: 840 vots menys.

Eleccions20D

Si la dreta (PP i UPD) va sumar en 2011 el 50% de vot, en les eleccions d’ahir es va quedar en menys d’un 42% (PP, Ciudadanos, UPD i VOX). El PSOE continua perdent llençols en cada bugada, i ha baixat del 35% de vot al 29%. En canvi, l’esquerra renovadora (Compromís-Podem, UP i Ara) hem crescut des del 12% de 2011 a més d’un 26% enguany.

A banda d’agrair-vos la confiança que seguiu depositant en el nostre projecte, des de Compromís volem confessar-vos que estos grans resultats són per a nosaltres un estímul per a continuar treballant pel bé del nostre poble, amb més ganes si cap. Xixona ha d’afrontar uns reptes tremends (l’amenaça del TTIP, la impunitat de les motocicletes, l’estat del nucli antic, etc.) i, en canvi, està distreta en obres megalòmanes (el pavelló) que ens poden acabar endeutant durant dècades.