Compromís per Xixona vol posar a la disposició de tots els ciutadans xixonencs la informació que tenim al voltant de les plagues que estan afectant les nostres pinades. Ahir, vam poder accedir a unes fotografies que havia registrat un veí del poble respecte al que podia ser una larva de l’escarabat Tomicus destruens.

plagues1

Immediatament ens vam posar en contacte amb el diputat de Compromís, Juan Ponce, expert en temes ecològics i mediambientals, que ens ha explicat que, en concret, eixes fotografies no pertanyen a una larva de Tomicus, sinó a un barrinador de fusta morta.

plagues2

plagues5

No obstant això, el perill del Tomicus és ben present, més encara arran d’una sequera tan persistent com la que estem patint i, sobretot, arran d’este hivern que tant s’assembla a l’estiu. Per això, també vam compartir amb el nostre diputat una notícia que consideràvem si més no descoratjadora i que indicava que s’havien desmantellat les brigades forestals contra plagues.

plagues3

D’acord amb la informació que ens ha proporcionat, este ha sigut un problema heretat de l’anterior Consell, però està a punt de revertir-se: al març eixes brigades estaran funcionant novament.

plagues4

Finalment, volem indicar també que hem plantejat a l’Ajuntament, a través de diverses vies, una actuació més potent contra la plaga de processionària que infesta les pinades del nostre terme.

plagues6

plagues7

Segons ens han respost, han estat seguint els protocols establits per a combatre-la, però volem aprofitar l’ocasió per a demanar-los que valoren si l’actuació empresa és suficient o si caldria redoblar esforços per a evitar que estos insectes puguen causar problemes de salubritat que afecten, sobretot, xiquets i animals de companyia.