En el passat plenari del mes de gener, Compromís per Xixona va plantejar diversos precs a l’equip de govern de l’Ajuntament, amb l’objecte de fer senzilles millores que faciliten la vida a tots els xixonencs.

En primer lloc, quant a temes d’urbanisme, Joan Arques va demanar que es canvie el pas de vianants que hi ha al carrer Alacant, just abans del carrer València, i que es dispose després de la intersecció, per a millorar la visibilitat dels conductors i evitar un perill potencial d’atropellament.

CIMG2550[2]CIMG2551[2]

Així mateix, també va traslladar a l’equip de govern municipal la conveniència d’eliminar un rastell en plena vorera del carrer l’Orito, una barrera arquitectònica que seria ben fàcil de resoldre amb una simple rampa. En este mateix apartat, Arques també va exigir que s’instal·lara il·luminació en la pujada al barri de la Pau, que a hores d’ara es troba quasi en penombra.

CIMG2196

D’altra banda, Compromís també va voler expressar en l’últim plenari el seu descontent davant del tractament que rep el valencià per part de la corporació municipal. Així, vam denunciar que s’està incomplint el protocol signat l’any 1997, que indica que el valencià ha de ser llengua vehicular de l’Ajuntament. Com a exemples, vam denunciar que els senyals de trànsit de prohibició d’aparcar, que hi ha en l’avinguda de la Constitució (la Plaça) a l’altura de les escales del Pixaor, estan només en castellà.

CIMG2539[2]CIMG2538[2]

També està només en castellà bona part de la documentació oficial que produeix el consistori. Igualment, en la versió en valencià de la web de l’Ajuntament, les ordenances de la normativa municipal estan totes en castellà, inclús la del Reglament sobre l’Ús i la Normalització del Valencià de l’Ajuntament i el Terme de Xixona (i açò ja hauria de fer vergonya a més d’u).

Pel que fa al funcionament intern de l’Ajuntament, vam sol·licitar que es canviara la disposició de la taula de SUMA en les oficines del carrer Alcoi, de manera que els veïns que hagen d’anar-hi a fer alguna consulta puguen fer-ho amb una major discreció i intimitat. De la mateixa manera, també vam expressar que entenem que l’ordinador del registre d’entrada ha de situar-se en un espai més reservat, a fi que ningú puga observar la informació amb què estan treballant els regidors del poble.

joan3

Per acabar, Joan Arques va traslladar a l’equip de govern que encara tenen pendents de contestar les sol·licituds d’informació que ha realitzat Compromís per registre d’entrada des del mes de desembre: “és increïble que no hagen tingut encara temps per a fer-ho i que posen com a excusa que s’havien registrat massa sol·licituds d’informació. Des de Compromís per Xixona volem treballar durament per a controlar l’equip de govern, però necessitem que ens donen la informació que requerim.”