Compromís per Xixona va presentar en el plenari de febrer una moció per a incrementar les actuacions contra el bullying o assetjament escolar en la nostra localitat. La moció va ser aprovada per unanimitat de tots els grups, després que la coalició valencianista acceptara una esmena proposada pel grup socialista.

Podeu consultar la moció completa fent clic ací.

Entre els acords que deriven d’esta moció, els més significatius són els següents: l’Ajuntament organitzarà més activitats de divulgació i dissenyarà una campanya de conscienciació social per a saber detectar i afrontar el bullying. A més, habilitarà un correu electrònic, atés per un especialista, per a denunciar estes situacions i instarà la Conselleria a crear un número de telèfon específic amb esta mateixa finalitat.

Segons Joan Arques, regidor de Compromís, “per a combatre l’assetjament escolar, el primer pas és, sens dubte, reconéixer que este problema existeix i fer-lo visible socialment. Això ho hem aconseguit amb l’aprovació d’esta moció. Ara és el moment de posar fil en l’agulla i, com diu la moció, reduir a la mínima expressió l’assetjament escolar a Xixona.”

El portaveu local de Compromís, Juli Martínez, ha considerat molt important l’aprovació de la moció i ho ha justificat així: “De segur que tots recordem escenes de quan anàvem a escola i algun company era el que rebia totes les bromes de mal gust, els insults o, inclús, algun calbot. Això, aleshores, podia semblar-nos graciós a tots. A tots excepte a la víctima, que havia de créixer en un clima hostil que, en alguns casos, fins i tot li pot haver condicionat la vida. És evident que eixes escenes les hem d’eradicar.”

La responsable d’educació de Compromís i membre de l’Executiva Local, Sofia Castaños, ha expressat també la seua satisfacció per l’aprovació de la moció i ha remarcat que “si l’assetjament no es tracta a temps, els xiquets i les xiquetes que el pateixen poden arrossegar problemes psicològics o socials en la vida adulta. De fet, el bullying pot estar en l’origen de casos de desigualtat, exclusió social, marginació, etc. Ara, amb estos acords, qualsevol persona que tinga alguna sospita que s’està produint bullying podrà comunicar-ho i que siguen els especialistes els qui actuen.”

Sofia Castaños, davant del CP Cristòfol Colom
Sofia Castaños, davant del CP Cristòfol Colom