Compromís presenta una moció per a reactivar el projecte de reutilització d’aigües depurades

Compromís ha presentat una moció per a demanar que l’Ajuntament faça tots els possibles per a ampliar el funcionament la depuradora d’aigua de Xixona i, així, impulsar la reutilització de l’aigua depurada per al reg de zones verdes, per a la neteja de carrers i, especialment, per a usos agrícoles, entre altres possibles utilitats.

Per a Compromís, la sequera que estem patint des de fa anys està impedint que vegem el sector agrícola com una via vàlida de reactivació econòmica. Per al regidor de Compromís, Joan Arques, “l’agricultura podria erigir-se en una importantíssima opció laboral per a molts xixonencs i xixonenques, que podrien posar a funcionar bancals d’ametlers o altres cultius”. A més, des de Compromís assenyalen que usar aigua depurada evitarà que sotmetem els aqüífers a una pressió excessiva i, per tant, ajudarem a recuperar-los.

En la moció, Compromís per Xixona demana a l’Ajuntament que realitze les gestions amb totes les parts implicades (comunitats de regants, Diputació d’Alacant i les conselleries d’Agricultura i d’Obres Públiques, especialment), amb l’objectiu que es dote de pressupost este projecte i que es puga reprendre la reutilització de l’aigua depurada.

Arxivat en: Economia i Ocupació, Urbanisme i Medi Ambient, Xixona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *