El Plenari de l’Ajuntament de Xixona va aprovar ahir per unanimitat dos mocions presentades per Compromís per Xixona. La primera fa referència a la reutilització de les aigües depurades procedents de la depuradora de Xixona. Atesa la terrible situació de sequera severa que patim, des de Compromís hem volgut impulsar una moció que permeta ampliar la utilització d’un recurs tan escàs en el nostre poble com és l’aigua. Esta aigua reutilitzada es pot destinar a la neteja de carrers, el reg de jardins, l’extinció d’incendis i, principalment, els usos agrícoles. Totes estes possibilitats poden generar, a més, un efecte positiu relacionat amb la creació de llocs de treball a Xixona, sobretot pel que fa al sector primari (l’agricultura).

Tots els grups municipals (C’s, PP i MX), a excepció del PSOE, van consensuar amb Compromís el text de la moció. El regidor valencianista, Joan Arques, ha manifestat que “lamentem profundament que el PSOE de Xixona no haja participat en la redacció de la moció, a diferència dels altres partits polítics, després de retirar-la en el passat plenari per donar-los temps per a incloure les seues esmenes. Des de Compromís per Xixona estem molt contents pel treball fet per a aprovar esta moció, ja que sí que és possible reutilitzar l’aigua depurada, com està fent-se en altres poblacions.”

depuradora2

Per altre costat, el Plenari també va aprovar per unanimitat una altra moció de Compromís, en este cas centrada en la seguretat vial al nostre poble. En la moció, Compromís sol·licita que s’instal·len passos de zebra elevats en distints punts: en el Raval, poc abans de la tendeta d’Alberto; en el Través, en l’itinerari més habitual per a anar al col·legi Cristòfol Colom; i en l’avinguda de Castalla, on els passos no són elevats i, per tant, molts vehicles procedents de la carretera de Tibi circulen a velocitats excessives. A més, també hem demanat que estos passos elevats es disposen a l’alçada adequada per a fer-los plenament accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda.

paszebra1

Per al portaveu local de Compromís, Juli Martínez, “l’aprovació d’esta moció implica que a Xixona comencem a dissenyar un poble pensat en les persones, que facilite el trànsit a peu i que no done tanta preferència als vehicles motoritzats. D’ara en avant, en col·laboració amb els altres grups, anirem presentant més propostes per a fer de Xixona un entorn més habitable i amable”.

paszebra2