Aprovades dos mocions de Compromís per a potenciar el treball al poble

El Plenari de l’Ajuntament de Xixona del mes de novembre va aprovar dos mocions de Compromís per Xixona relacionades amb la creació i la generació de treball a Xixona. La primera consisteix a instar el Govern de l’estat i el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques a eliminar la taxa de reposició d’efectius en la funció pública. Com assegura el regidor valencianista, Joan Arques, «este plantejament del govern espanyol només ha provocat que es reduïsca la qualitat dels serveis a la ciutadania, perquè impedeix als ajuntaments cobrir vacants, reduir interinitats i garantir la prestació dels serveis mínims, per això l’aprovació d’esta moció és realment important». Des de Compromís apunten que és precisament esta mesura la que no ens permet remunicipalitzar el servei de neteja, contractar de manera estable una plantilla de jardiners, substituir els funcionaris jubiliats o crear més places de policia.

La segona moció aprovada estableix que, d’ara en avant, quan l’Ajuntament projecte qualsevol obra pública o tinga una necessitat de serveis o subministraments, farà prèviament un procés de publicitat que arribarà a totes les empreses que tenen domicili fiscal a Xixona. Segons Joan Arques, «esta moció donarà a totes les empreses i treballadors del poble l’oportunitat de prestar els seus serveis a l’Ajuntament de Xixona, ja que, al nostre parer, disposen del potencial necessari per a fer les coses perfectament bé i assumir les obres i les necessitats del nostre consistori».

Per altra banda, en el mateix Plenari es van rebutjar altres dos mocions de Compromís. La primera proposava destinar una subvenció per a crear un mitjà de comunicació en línia. Segons expliquen des de Compromís, un portal de notícies en Internet cobriria un buit importantíssim, que afecta sobretot els centenars de geladors que han de deixar el poble cada any quan se’n va a gelar. La secretària de comunicació de Compromís, Alicia Climent, ha subratllat que «volem que Xixona dispose d’un portal d’informació en línia que permeta cobrir les notícies amb immediatesa i que done dona cabuda a totes les opinions dels xixonencs i xixonenques. Treballarem al màxim per consensuar amb tots els grups la fórmula per a impulsar un acord que seria molt beneficiós per a Xixona».

La segona de les mocions rebutjades va ser la de secundar el Pla Objectiva. Este pla pretén aconseguir una actuació objectiva des de la Diputació d’Alacant a l’hora de fer la distribució dels fons als municipis. Això permetria als pobles fer una previsió anual de les inversions que rebran i, per tant, de les actuacions que podrien dur a terme.

 

 

 

Arxivat en: Economia i Ocupació, Xixona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *