Compromís presenta una moció per a obrir la Biblioteca Fernando Galiana de 9 a 21 hores durant tot l’any

Compromís per Xixona ha presentat per al plenari de gener una moció amb l’objectiu que la Biblioteca Pública Municipal Fernando Galiana amplie el seu horari d’obertura i estenga este nou horari a tots els períodes de vacances.

La proposta naix de l’Executiva de Compromís per Xixona i incideix en l’important servei que ofereix la Biblioteca Fernando Galiana, amb la finalitat de millorar-lo. Per això, Compromís planteja que l’horari actual (de 10 a 14 i de 16 a 20 hores els dies lectius, que es redueix a la franja de 10 a 14 durant els caps de setmana i les vacances) s’amplie i que s’oferisca un servei ininterromput de 9 a 21 hores durant tot l’any.

El portaveu local de Compromís per Xixona, Juli Martínez Amorós, ha explicat que «l’objectiu d’esta moció és ampliar i millorar un servei bàsic per a Xixona. Obrint de nou del matí a nou de la nit durant tot l’any, vacances incloses, els estudiants de totes les edats disposaran d’un recurs molt valuós per al seu estudi, mentre que els pares i mares tindran al seu abast una alternativa educativa molt enriquidora per als seus fills.»

Des de Compromís també apunten que Xixona ha de compensar la pèrdua poblacional que pateix apostant per una millora dels seus serveis bàsics. Segons Martínez Amorós, «els joves xixonencs han de saber que l’Ajuntament es preocupa per la seua formació i pel seu oci, i un bon servei de biblioteca s’encabeix en estes preocupacions. Almenys, que no tinguen la sensació que els espentem a anar-se’n».

A més, la proposta impulsada per Compromís també és una oportunitat de crear un lloc de treball, primerament de caràcter temporal fins que la legislació actual canvie i siga possible consolidar-lo. «Sabem que l’actual equip de govern aposta més aïna per la construcció de grans infraestructures, però confiem que votaran a favor d’esta moció perquè estem convençuts que és ben positiva per a Xixona. En Compromís defenem que els diners públics han de servir, sobretot, per a sufragar els serveis més bàsics», ha argumentat el portaveu local.

Arxivat en: Cultura i Educació, Xixona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *