El PSOE va tombar en el Plenari Ordinari de gener, amb els seus 6 vots negatius, la moció que havia presentat Compromís per Xixona per a ampliar l’obertura de la Biblioteca Pública Municipal Fernando Galiana. La proposta dels valencianistes consistia en l’ampliació de l’horari d’obertura actual, de manera que s’obrira de 9 a 21 hores ininterrompudament. I que, a més, s’estenguera este horari a tots els períodes de vacances.

La moció va comptar amb 5 vots favorables, els de Compromís, Més Xixona i Ciutadans, i 2 abstencions, les del PP, de manera que la decisió quedava en mans del PSOE. La negativa dels socialistes impedirà acomplir els dos objectius que plantejava la moció de Compromís: oferir als estudiants de totes les edats un servei de biblioteca molt més complet i consolidar per als pares una alternativa lúdica per als seus fills menuts. A més, tampoc es podrà crear el lloc de treball que proposava la moció.

Per a Juli Martínez, portaveu de Compromís per Xixona, «la decisió del PSOE és incomprensible. L’alcaldessa es va omplir la boca de consens i de polítiques progressistes, i no fan més que demostrar que això no era veritat. Com poden oposar-se a obrir més dies i més hores la biblioteca? Quin mal hi veuen?» Des de Compromís apunten que tampoc entenen l’abstenció del PP, però que almenys no s’han oposat frontalment, com el PSOE.

El portaveu de Compromís ha expressat l’enorme disgust que els ha generat esta decisió: «Quan pensen fer alguna cosa de deveres pel poble? Mentres nosaltres estem constantment treballant per ajudar a resoldre problemes, com el de les motos, el PSOE només es dedica a muntar saraus, tallar carrers i tombar iniciatives com esta. Si no són capaços ni de consensuar una moció per a obrir la biblioteca, no sabem a quins acords pretenen que arribem. A voltes pareix que no volen el bé del poble, sinó només el lluïment personal, i que estan per al que estan.»