Aprovada la moció de Compromís per Xixona per a reduir el cànon de sanejament

El Plenari de l’Ajuntament de Xixona del mes de gener va aprovar per unanimitat la moció de Compromís per Xixona per a reduir el cànon de sanejament en les cases unifamiliars no connectades al clavegueram públic i que disposen d’autorització d’acord amb el Reglament del Domini Públic Hidràulic. Actualment, este cànon de sanejament, gestionat per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, i facturat per la concessionària d’aigua, és abonat per tots els usuaris que disposen d’aigua potable municipal. A més a més, les cases unifamiliars no connectades al clavegueram públic i que disposen d’un tractament d’aigües residuals també abonen un altre cànon a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Com assegura el regidor valencianista, Joan Arques, «amb esta moció, aprovada per unanimitat, pretenem instar la Conselleria a valorar una exempció o bonificació per a les vivendes unifamiliars que afronten esta duplicitat de taxes i així disminuir la pressió fiscal sobre els nostre veïns. Una de les nostres màximes prioritats és que els ciutadans paguem impostos de manera justa i proporcional, no com ocorre ara.» D’acord amb els articles 4 i 12 del Reglament sobre el Règim Economicofinancer i Tributari del Cànon de Sanejament (Llei de la Generalitat Valenciana 2/1992, de 26 de març) es permeten exempcions i bonificacions en alguns casos concrets, com els descrits en la moció.

 

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *