Aprovada la moció de Compromís per Xixona per a promoure el registre d’animals de companyia i eliminar la taxa d’inscripció

El Plenari de l’Ajuntament de Xixona del mes de març va aprovar amb els vots de Compromís, Més Xixona, Partit Popular i Ciudadanos –i només amb el vot en contra del PSOE– la moció de Compromís per a promoure el registre municipal d’animals de companyia i eliminar la taxa d’inscripció.

L’objectiu d’esta moció és que s’actualitze el cens dels animals de companyia a Xixona, sense que això supose cap cost per als propietaris. A més, també es faran campanyes per a promoure els comportaments cívics relacionats amb els animals, tant pel que fa a la replega dels excrements, com, molt especialment, les mesures que cal adoptar amb els gossos considerats potencialment perillosos.

Per al regidor de Compromís, Joan Arques, «la intenció d’esta moció és millorar la seguretat de totes les persones i de tots els animals de companyia. Per això volem reactivar el cens municipal i conscienciar la població respecte al maneig de gossos perillosos.» Així, la moció estableix que, en la campanya de conscienciació, s’explicitaran les sancions per dur gossos perillosos solts o sense boç. «El que pretenem és evitar que un gos gran n’ataque uns altres de més menuts o interferisca en el recorregut de ciclistes, corredors o caminants.»

D’altra banda, en el mateix Plenari va ser rebutjada una altra moció de Compromís per a instal·lar un parc caní ben condicionat, amb els vots en contra del PSOE i l’abstenció de MX. El regidor de MX va exercir com a portaveu de l’equip de govern i es va oposar a la moció no pel contingut, sinó perquè, al seu parer, eixa proposta havia de presentar-se com a esmena als pressupostos.

 

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *