Els nostres arguments per a votar “no” als pressupostos

El passat 11 abril, l’Ajuntament de Xixona va aprovar els pressupostos per a enguany amb els vots a favor dels dos partits que conformen l’actual equip de govern, PSOE i Més Xixona. I els vots en contra de Compromís i la resta de partits de l’oposició.

Des de Compromís considerem que este pressupost, igual que ja ocorria amb l’anterior, estava tancat des de feia temps i l’equip de govern no volia negociar cap de les nostres esmenes, enviades tant el novembre del 2016 com el març del 2017. Doncs bé, al nostre parer, no hi ha hagut ni consens ni diàleg per a escoltar les propostes de Compromís per a este pressupost.

Els principals motius que ens van decantar per oposar-nos a estos pressupostos són els següents:

Em primer lloc sol·licitàvem una partida pressupostària concreta per a la realització del clavegueram entre el carrer de Bernat i el carrer de Feliu. No entenem com en l’any 2017 encara hi ha carrers que no disposen de clavegueram públic.

Pel que a la inversió de les pistes de pàdel, entenem, com sempre hem defés, que és una barbaritat gastar-se 300.000 € en dos pistes, i a més a més enderrocar la Casa Geralda. Un edifici que, per les seues qualitats històriques, etnogràfiques, paissatgístiques, arquitectòniques i culturals, representa un valor incalculable.

En tercer lloc demanàvem que es convocara de manera interina la plaça de tècnic/a de normalització lingüística, amb la finalitat que es complira, entre altres coses, el reglament de normalització lingüística aprovat el dia 25 d’abril de 1997, ja fa 20 anys, per a que el valència d’una vegada per totes tinga la presència que es mereix.

Igualment, demànavem que es convocara de manera interina una plaça de tècnica/a mediambiental, amb la finalitat que l’oficina tècnica siga transversal i s’atenguen les necessitats d’este àmbit.

Finalment, sol·licitàvem que les mocions presentades per Compromís per Xixona i aprovades en el Plenari corresponent disposaren de consignació pressupostària concreta per a dur-les a terme:

  • Moció per a la realització d’un inventari de tots els refugis pertanyents als temps de la II República i la Guerra Civil Espanyola.
  • Moció assetjament escolar.
  • Moció reutilització d’aigua.
  • Moció passos de zebra.

Cap de les nostres esmenes van ser acceptades. Des de Compromís, lamentem el nul consens i diàleg del PSOE i com el seu soci de govern, Més Xixona, permet esta manera de governar. Ens vam presentar per proposar propostes beneficioses per a Xixona i continuarem treballant en eixa línia.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *