Compromís per Xixona presenta cinc esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat

Compromís per Xixona ha presentat, a través del diputat Joan Baldoví, cinc esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per un valor conjunt de cinc milions tres-cents mil euros. En concret, els valencianistes demanen inversions a l’estat per a desdoblar la CV800, activar la  reutilització de l’aigua depurada, rehabilitar el nucli antic, consolidar les restes del Castell de Xixona i construir un pavelló esportiu.

Segons el regidor i secretari local, Joan Arques, “amb estes esmenes intentem pal·liar l’oblit sistemàtic que té l’estat cap als xixonencs i cap als valencians, que patim tant en la falta d’inversions com en un finançament profundament injust”.

Arques ha sigut l’encarregat d’explicar l’esmena principal que ha plantejat el seu partit: “El desdoblament de la CV800 és bàsic per a la indústria de Xixona. Necessitem una obra d’envergadura, no pedaços ni nyaps com els que va propiciar el PP fa uns quants mesos. Per això demanem que invertisquen dos milions d’euros en una primera fase.”

D’altra banda, el portaveu local, Juli Martínez, ha exposat que un dels cavalls de batalla de la coalició valencianista és el medi ambient i per això indiquen la importància d’impulsar la reutilització de l’aigua depurada: “El nostre poble necessita disposar d’aigua per a reg, perquè l’agricultura pot i deu ser una solució per a moltes persones en esta època tan llarga de crisi econòmica. Demanem una inversió d’un milió d’euros, perquè els beneficis que obtindrien els xixonencs si es reactivara la producció agrícola serien molt grans, i actualment ja disposem de les infraestructures acabades l’any 2006.”

Per altre costat, el secretari d’Economia de l’Executiva Local de Compromís, Ángel Caballero, ha explicat la inversió de 100.000 euros que demanen per a recuperar el nucli antic i 300.000 euros per a la consolidació de les restes del Castell de Xixona: “Esta inversió és necessària per a començar a revitalitzar el nucli antic, amb obres encaminades a millorar els albellons, incidir en la neteja i embellir i reverdir el barri. L’objectiu de Compromís és convertir-lo en un motor econòmic per a Xixona, perquè creem en el valor històric, cultural i turístic d’esta zona tan emblemàtica.”

Per acabar, la secretària de comunicació de Compromís, Alícia Climent,  ha indicat que “la construcció d’un pavelló esportiu és una demanda històrica del nostre poble, que s’ha de fer de la manera més idònia i adequada a les necessitats reals de Xixona i que ha de servir, per tant, per a impulsar la pràctica esportiva en la nostra població”.

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *