Aprovada la moció de Compromís per Xixona per a afavorir la reducció d’emissions de CO2 mitjançat els cotxes elèctrics i híbrids

El Plenari de l’Ajuntament de Xixona del mes de maig va aprovar amb els vots de Compromís, Més Xixona, PSOE i Ciudadanos –i només amb l’abstenció del Partit Popular– la moció de Compromís per a afavorir la reducció d’emissions de CO2 mitjançat els cotxes elèctrics i híbrids.

Els cotxes elèctrics tenen importants avantatges per al medi ambient i per a la societat. Els més importants: estos vehicles no emeten diòxid de carboni (CO2), de manera que contribueixen a reduir l’efecte hivernacle i la contaminació atmosfèrica que ocasionen les emissions dels cotxes convencionals, afavoreixen la qualitat de l’aire de les nostres ciutats, respecten el medi ambient i no perjudiquen la salut dels ciutadans. A més, els motors d’estos cotxes són totalment silenciosos i no pateixen vibracions, la qual cosa ajuda a reduir la contaminació acústica.

L’objectiu d’esta moció és, per una banda, establir una bonificació d’un 75%, des del primer any i amb caràcter indefinit, sobre l’impost de circulació als usuaris de vehicles elèctrics, de pila de combustible o d’emissions directes nul·les i híbrids endollables. I, per una altra banda, instar el Govern de l’Estat a afavorir la presència d’este tipus de vehicles. A més, l’Ajuntament assumeix el compromís d’adquirir vehicles elèctrics, com els de la Policia Local o les brigades d’obres, quan arribe el moment de canviar els actuals.

Per al regidor de Compromís, Joan Arques, «un dels nostres cavalls de batalla és la protecció del medi ambient i per això indiquem la importància d’impulsar els cotxes elèctrics i híbrids».

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *