Valoració de dos anys de legislatura

Fa dos anys, els components de COMPROMÍS PER XIXONA ens presentàvem amb molta il·lusió a les eleccions municipals. Vàrem obtindre 280 vots, la qual cosa ens va atorgar un regidor. Ja estem a la mitat de la legislatura i la il·lusió segueix sent la mateixa. Pensem que la política o la fas o te la fan, i des d’un ajuntament es poden fer moltíssimes coses per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes.

Durant estos 2 anys de legislatura, hem presentat 18 mocions, hem realitzat  més de 130 preguntes i més de 130 precs tant orals com escrits, hem portat davant de Rajoy l’exigència de millorar la seguretat vial en la Carrasqueta i, sobretot, hem fet un gran esforç per revisar i fiscalitzar tota la documentació que consta per registre: més de 2.000 documents. L’objectiu ha sigut i és exercir el nostre paper de control a l’actual equip de govern, conformat per PSOE i Més Xixona. I tot este treball l’hem vehiculat a través d’un únic regidor.

Lamentablement, hem de dir que trobem a faltar allò que s’anomena consens i diàleg, per exemple per a decisions tan sensibles com la renovació del conveni amb l’església per al Cine de Dalt, que s’ha fet a última hora i en Junta de Govern, un organisme on només tenen representació PSOE i MX. Una decisió totalment errònia, que provocarà que el següent equip de govern haja de traure les castanyes del foc. Moltes vegades, agafar el camí curt no garanteix resoldre els problemes, sinó al contrari. En este cas, significa amagar-se i no donar la cara davant de les responsabilitats.

I què podem dir del pavelló esportiu, les pistes de pàdel, l’hotel del Pou de la Neu, la Marca  Xixona, els pressupostos de 2017 i un llarguíssim etcètera? Tots són projectes començats amb una mala planificació i que, a hores d’ara, estan sense acabar. Això provoca una mala execució i despeses innecessàries de diners públics, que són de tots.

La nostra principal conclusió és que continuarem treballant pel nostre poble, aportarem totes les idees beneficioses que pensem que milloren el nostre benestar i evitarem entrar en batalles dialèctiques que no portem a cap lloc. Pensem que Xixona té futur i, des d’este mateix moment, volem començar a dissenyar el nostre projecte de poble. Un poble net, verd, habitable, obert i emprenedor. Un poble pròsper, on el nostre patrimoni siga un valor afegit que ens faça sentir-nos orgullosos i actue, alhora, com un important motor turístic i econòmic.

Arxivat en: Xixona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *