Aprovada la moció de Compromís per Xixona per a instar a alliberar la reinversió del superàvit dels ens locals

El Plenari de l’Ajuntament de Xixona del mes juny va aprovar amb els vots de Compromís, Més Xixona i PSOE, l’abstenció de Ciudadanos i el vot en contra del Partit Popular, la moció de Compromís per a instar a alliberar la reinversió del superàvit dels ens locals.

Les administracions locals són les úniques que compleixen els objectius d’estabilitat pressupostària de l’Estat espanyol, però es troben subjectes a un règim que limita severament la possibilitat de disposar del superàvit que generen gràcies a una gestió pressupostària responsable. Això significa que els ajuntaments no poden destinar eixos diners a les finalitats que consideren més importants per al seu poble. Este greuge va en detriment de la ciutadania, ja que, de forma injustificada, no pot beneficiar-se dels serveis i els equipaments públics que necessita.

Per este motiu, des de Compromís considerem que és de justícia que, dins del marc de l’estabilitat pressupostària, es permeta als ens locals reinvertir el superàvit de la manera més convenient en funció dels interessos i les necessitats dels nostres veïns.

L’objectiu de la moció és instar el Govern de l’Estat i els grups parlamentaris del Congrés i del Senat a adoptar per la via d’urgència iniciatives per a permetre a les entitats locals reinvertir el seu superàvit, sense haver de generar nous ingressos per la mateixa quantia. D’esta manera, es podrien impulsar iniciatives que ajudaren a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Segons el regidor de Compromís, Joan Arques, «hem de ser capaços d’invertir els nostres diners en el benefici de tots els nostres veïns i deixar arrere les limitacions que ens ha imposat el govern de Rajoy-Montoro, que ens impedeix actuar amb autonomia com a administració local». Compromís per Xixona apostarà per les inversions que milloren la qualitat de vida dels nostres veïns, com per exemple la construcció d’un pavelló esportiu adaptat a la nostra realitat (i no un que ens coste 4 milions de euros) o una millor dotació per a la biblioteca pública.

 

 

Arxivat en: Economia i Ocupació, Xixona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *