Compromís amb les persones vulnerables

El Plenari de l’Ajuntament de Xixona del mes de novembre va aprovar, la moció de Compromís que expressava el rebuig cap al recurs d’inconstitucionalitat del Govern espanyol en relació amb articles de les lleis de pobresa energètica i funció social de l’habitatge de la Generalitat Valenciana.

Les raons d’aquest recurs, és que aquesta llei envaeix competències estatals. Són excuses, que posen de manifest la falta de voluntat política del Govern per a afrontar l’emergència habitacional. Al Govern no li importa que el dret a l’habitatge estiga arreplegat en la Constitució Espanyola, en l’Estatut d’Autonomia, en la Declaració Universal de Drets Humans i en el Pacte Internacional de Drets

També es va deixar sense efecte l’article 23 de mesures per a prevenir i pal·liar la pobresa energètica referit a l’electricitat i gas que pretenien garantir l’accés a aquests subministraments bàsics, evitant els talls de subministrament per no poder pagar.

L’objectiu de la moció és expressar el total rebuig a l’actuació del Govern espanyol promovent recursos contra normes que protegeixen les persones més vulnerables afectades per una situació de pobresa energètica i manca habitatge i denunciar la manca de sensibilitat social del Govern espanyol, que malgrat els requeriments de la Unió Europea, no ha formulat cap normativa en matèria de protecció dels consumidors més vulnerables afectats per una situació de pobresa energètica i manca habitatge .

Segons el regidor de Compromís, Joan Arques, «en Compromís som molts conscients de les persones amb perill de vulnerabilitat, i per això des del Consell s’ha impulsat polítiques actives per afrontar esta emergència actual. Per altra banda, participem activament en la Comissió de Valoracions de Prestacions Econòmiques Individuals des de l’inici d’esta legislatura ja que dispose de la presidència d’esta Comissió i m’adone de les necessitats de les persones vulnerables de Xixona, que ajudem des de l’Ajuntament durant tot l’any».

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *