La reutilització de l’aigua és possible i viable

Compromís per Xixona es reafirma en la seua postura: que la reutilització de l’aigua depurada per a reg és possible i viable, tal com ha argumentat durant estos 3 anys de legislatura basant-se en documentació real i objectiva. Durant estos 3 anys, enrere l’equip govern s’ha pronunciat sempre en contra de la viabilitat, sense tindre coneixement sobre això  i basant-se en dades subjectives sense rigor tècnic.

Actualment la depuradora urbana de Xixona tracta un cabal major de 500.000 m3/any, els quals són abocats al riu sense cap aprofitament posterior. Tota esta aigua es podria reutilitzar per a regar camps de cultius que han estat abandonats des fa anys i així crear activitat econòmica en benefici del poble, com  també lluitar contra la desertificació.  Cal incidir que en moltes poblacions ja es reutilitza l’aigua depurada per a l’agricultura com a Agost o Mutxamel. En  este últim poble en els terrenys límitrofs al restaurant Strambotik, s’ha instal·lat una empresa de la Vega Baixa que està cultivant brócoli, col i carxofes amb l’aigua de la depuradora d’Orgegia (Alacant ciutat)

Joan Arques, regidor de Compromís per Xixona, va explicar que «resulta curiós que el PSOE es dedique a tirar balons fora, culpant-nos a Compromís de tindre responsabilitat de govern en la Conselleria quan sap de sobra que les Conselleries presenten un mestissatge entre persones del PSOE i de Compromís. Precisament en dita Conselleria disposen de dos direccions generals i una d’elles és la de l’aigua. Instem al PSOE que ajude a les Comunitats de Regants de l’Espartal i Santa Bàrbara a recepcionar la infraestructura actual, que està sense ús des de fa més de 10 anys. A més a més, li recordem al PSOE que no podem permetre que no s’aprofiten 1.428.052 €   que va costar la infraestructura actual.»

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *