Compromís demana la neteja de barrancs i rius

El Plenari de l’Ajuntament de Xixona del mes gener va aprovar per unanimitat la moció de Compromís per demanar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la neteja de tots els barrancs i rius del terme de Xixona.

La neteja de rius i barrancs és competència de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, i les poblacions no només no poden actuar per a la neteja de rius i barrancs, sinó que han de demanar un permís especial, que no sempre és concedit, i pagar les despeses.

A Xixona tenim al voltant d’uns 40 barrancs (Barranc de Menjovellos,  de les Salines,  de Vivens, de Marco, Rambla de Busot, de la Serra,  del Sílim, dels Enamorats, Fondo, dels Murtals, de l’Estret, Blanc,  de Mascuna,  de la Mola, de la Rabosa, de les Gralles, de l’Osco, de la Cova dels Corrals, del Carrascal Negre, de Castalla, del Calderó, de Fluixà, del Camí, del Trisinal, dels Ports, dels Planets, del Regall, Salat, del Vergeret, dels Coloms, de Bugaia, de Volarina, de la Calina, del Purgatori, de Fondo, de la Font, de Bernat, de la Lloca Malalta,  de Romero, del Moratell ) i 5 rius (riu de la Torre, Coscó, de la Serra, riuet de la Serra, de Montnegre o riu Verd ).

Els barrancs són més susceptibles de patir un incendi i per tant necessiten  neteges constants, com els rius per a evitar riuades.

Joan Arques, regidor de Compromís per Xixona, va explicar que «un dels cavalls de batalla del nostre partit és el medi ambient i per això demanem que s’actue en tot el mapa hidrogràfic de Xixona per evitar incendis i riuades. Cal recordar que Xixona és el cinqué municipi en territori de la província d’Alacant i, per això, tindre un terme en bones condicions és un goig per als nostres conciudatants i un benefici per al turisme.»

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *