Aprovada la moció de Compromís per a demanar més informació sobre les concessions municipals

El Plenari de l’Ajuntament de Xixona del mes març va aprovar per unanimitat  dels assistents la moció de Compromís sobre el control dels plecs municipals de concessions administratives de serveis.

L’Ajuntament de Xixona disposa de diversos plecs, com el de neteja i recollida de fem, servei d’aigua potable, bar del poliesportiu, bar del parc del Barranquet, hotel-restaurant del Pou de la Neu, etc. Però la informació sobre el nivell d’acompliment dels esmentats plecs és generalment molt escassa.

La cessió de la gestió d’un servei públic municipal a un tercer no eximeix a l’Ajuntament de la seua responsabilitat a l’hora de garantir que este es desenvolupa en les condicions adequades. El correcte control de les diferents concessions municipals és un aspecte fonamental a garantir, així com el bon funcionament dels ajuntaments i el servei que han de prestar als ciutadans. L’Ajuntament ha de poder donar explicacions sobre estes concessions i, per tant, és imprescindible establir uns mecanismes de control i avaluació.

Joan Arques, regidor de Compromís per Xixona, va explicar que «un dels  motius de presentar esta proposta han sigut els reiterats incompliments d’estos plecs per part de les concessions, recordem l’últim cas de l’Hotel del Pou de la Neu, que ens ha costat més de 140.000 € als xixonencs i xixonenques. Per altra banda, els veïns i les veïnes també han de conèixer de quines concessions disposa l’Ajuntament per a valorar el seu servei i, si cal, exercir el seu dret de queixa.»

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *