Preguntes de Compromís al plenari de març

En el passat plenari del mes de març, Compromís per Xixona va plantejar diverses preguntes a l’equip de govern de l’Ajuntament de Xixona.

En primer lloc, vam preguntar pels sondejos d’aigua dels pous de Pineta, Madronyals i Mas de Brossa, i en concret pel volum d’extracció de cada pou. La respota va ser que l’extracció depèn de la demanda de cada zona.

Per altra banda, vam transmetre la nostra preocupació per la casa que hi ha enfront de la biblioteca pública, ja que es troba en perill d’enderroc i s’ha observat la presència de xiquets als voltants. Vam recordar que vam presentar un prec per escrit a la regidora d’urbanisme el passat 24 de gener de 2017 i que encara no s’ha fet cap gestió encaminada a evitar cap eventual problema.

També vam preguntar en quin estat es troben els certificats energètics dels edificis i les dependències municipals, que haurien d’estar fets des del 2013. Entenem que ha de ser una qüestió prioritària que no hauria de retardar-se més.

Als representats de Més de Xixona els vam traslladar que continuem observant bosses de fem al carrer i que és necessari resoldre esta situació amb la major brevetat possible. També els vam preguntar per la convocatòria d’ajudes per a condicionar camins rurals i pel registre d’entrada amb número 1134, camí del Moratell, que denuncia l’estat perillós del camí a l’altura de la cova del Barranc Blanc. I ens van respondre que s’actuarà amb la major brevetat.

Per acabar, Joan Arques va traslladar a la regidora de comerç que li havia enviat el pressupost de la creació d’una plataforma digital per als nostres comerços, tal com es va acordar en el plenari de febrer: «Els xicotets comerços ofereixen proximitat i productes de qualitat. Creen ocupació estable, amb horaris que permeten conciliar la vida familiar i laboral. Redistribueixen la riquesa dins dels pobles. I, sobretot, ajuden a mantindre els carrers amb vida i el poble actiu. Un poble sense comerços és un poble moribund.» I ens va respondre que havien rebut el nostre correu electrònic i que ho estudiarien.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *