Compromís per Xixona reitera la seua proposta d’arribar a un acord amb la Junta Parroquial, per a la compra del Cine de Dalt,  abans de la pròxima legislatura.

Cal dir que el conveni amb la Junta Parroquial durant esta legislatura s’ha renovat dos vegades, l’última quan expirava el plaç, concretament el dia 31/12/2016 quan els regidors de l’oposició van rebre un mail amb la nova proposta per part de l’església.

L’origen d’esta problemàtica ve arrosegada des de la passada legislatura, ja que tant l’equip de govern PSOE, amb majoria absoluta, com l’oposició PP i ERPV, sabien que el conveni caducava en juny del 2015. El conveni indica que el consistori pot utilitzar les instal·lacions del Cine de Dalt però fent-se càrrec de les despeses d’explotació, uns 12.000 €/any i manteniment, uns 10.000 €/any.

Segons el regidor de Compromís, Joan Arques, «Mai entendré com l’equip de govern va dir al poble de Xixona que estava tot ben gestionat, quan observem que la problemàtica del Cine de Dalt no té vies de resolució. No podem consentir arribar a la pròxima legislatura sense tindre els deures fets respecte a esta instal·lació, que utilitzem tots els xixonencs per realitzar les actuacions, principalment de cultura. Per tant li demane a l’equip de govern que es sente a negociar amb la Junta Parroquial d’una vegada per totes, per a arribar algun  acord factible. El no arribar a cap acord, implicaria que els xixonencs a finals de 2019 no disposaríem de cap lloc, cobert, per realitzar les activitats culturals.»