Cultura, clar que sí!

Resulta incomprensible que el PSOE de Xixona es dedique a atacar a Compromís per Xixona constantment. Ens preguntem les raons d’eixa fixació, però no les trobem. Compromís, durant tota la legislatura, ha fet una faena constructiva, la que havíem dit que faríem: presentar propostes, demanar documentació, realitzar precs tan orals com escrits i, per descomptat, preguntar i preguntar a tot els membres de l’equip de govern: PSOE-Més Xixona.

Al gener de 2017 vam presentar una proposta per a obrir la biblioteca pública de 9 a 21 hores durant tot l’any. L’objectiu d’aquella moció era ampliar i millorar un servei bàsic per a Xixona. Obrint de nou del matí a nou de la nit durant tot l’any, vacances incloses, els estudiants de totes les edats disposarien d’un recurs molt valuós per al seu estudi, mentre que els pares i mares tindrien al seu abast una alternativa educativa molt enriquidora per als seus fills.

Quina va ser la resposta del PSOE? Votar en contra. Votar que no sense valorar els beneficis de la moció. Una actitud incomprensible del PSOE cap a una proposta clara, realista i immediata que pretenia impulsar la cultura i l’educació a Xixona. I que, per cert, també implicava la creació d’un lloc de treball que haguera servit per a donar oportunitats a les persones desocupades.

¿En què es basa el PSOE per a acusar-nos ara de no voler impulsar la cultura a Xixona? Si ells van votar que no a una nostra proposta tan senzilla i fàcil d’implementar com aquella! Compromís és clar que vol potenciar la cultura. Però també som conscients de la realitat, de les dificultats que passen les persones i que cal afrontar com a poble. Per això, ens preguntem: Entre les prioritats que té el PSOE per a Xixona, està gastar-se 850.000 € en un museu? No se’ls ocorre cap inversió que puga generar un major retorn econòmic?

Com diem, Compromís aposta per la cultura, i tant! Una cultura de proximitat, que consistisca en impulsar les associacions culturals, els grups musicals, els diversos col·lectius veïnals. I que facilite a la població accedir a la cultura i a l’educació, d’una manera quotidiana i tan senzilla com ampliar l’horari de la biblioteca.

El futur de Xixona no pot passar per projectes grandiosos, per pavellons, noves biblioteques o grans museus. Sinó per invertir en una economia productiva que ens faça ser un poble pròsper, verd, habitable, obert i emprenedor. Un poble on cada veí veja que els diners públics s’inverteixen pensant directament en el bé comú.

 

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *