Valoració de la instal·lació d’un mirador a la Carrasqueta

La instal·lació d’un mirador i d’una àrea de descans al port de la Carrasqueta és una gran notícia per a Xixona. Esta actuació, juntament amb la rotonda que distribueix el trànsit cap a la Torre de les Maçanes i l’ermita de Sant Antoni, permetran millorar la seguretat d’una carretera, la CV-800, que, com sabem, registra un índex de sinistralitat altíssim a causa del mal ús que en fan alguns conductors de motocicletes o altres vehicles.

Com que la reclamació de major vigilància de la via i d’instal·lació de radars no han sigut ateses per les entitats competents, des de Compromís per Xixona volem proposar al plenari municipal que se sol·liciten a la Conselleria  d’Infraestructures i Transports, d’Alacant, administració responsable de la carretera, les mesures següents:

  • Instal·lació d’uns grans senyals a les entrades de la via (després de la rotonda cap a la Torre i de la rotonda d’accés des de l’autovia cap a la Sarga), que indiquen clarament que es tracta d’una via turística, que la velocitat màxima és en la majoria de trams de 60 per hora o inferior, i que és una carretera molt usada per caminants i ciclistes.
  • Instal·lació de guardes tombats a les entrades i les eixides de les revoltes més tancades, que obliguen a reduir la velocitat i eviten que alguns conductors les prenguen com si estigueren en un circuit.
  • Instal·lació de passos de vianants elevats i senyalització pertinent que obligue a reduir la velocitat en les zones de més població, com ara la urbanització de la Penya Redona, la Venta Teresa o l’accés al Pou de la Neu.

Amb estes mesures (i qualsevol altra que, des d’un punt de vista tècnic, ajude a controlar la velocitat en esta carretera), la creació d’un mirador i d’una àrea de descans serà molt més aprofitable per a veïns i visitants.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *